ITT MINDENT MEGTALÁLSZ ERRŐL!



Magyarországon közel  8 millió bankkártya van forgalomban, és a legtöbben nem is tudják, hogy mennyi kedvezmény, ha ezzel fizetünk az üzletekben. Persze nem mindegy, hogy melyik banknál vagyunk és milyen kártyát használunk.
Alább megtudhatja, mit kell tenni ahhoz, hogy árengedményeket és ajándékot kapjunk.

Tavalyi a fizetési kártyák száma 57 ezerrel nőtt, így  jelenleg közel  9 millió hitel- és bankkártya van forgalomban. A lakosság szereti a bankkártyás fizetést, hiszen a hazai kibocsátású fizetési kártyákkal lebonyolított vásárlási tranzakciók száma az előző év azonos időszakához képest 21 százalékkal nőtt.

Egyre többet fizetünk velük, de azt már kevesen tudják, hogy rengeteg kedvezményt is kaphatunk nem csak a hitelkártyás, hanem a bankkártyás vásárlások esetén is. Persze nem mindegy az sem, hogy melyik banknál vagyunk,  ugyanis jelentősen változhatnak a kedvezmények bankonként.



Cib Bank

Többféle kártyahasználathoz kapcsolódó kedvezményt is adnak a Cib Banknál, és  időszakosan a kártya használatára épülő promóciókat is szervez a bank. A CIB Gold betéti kártyák használata esetén állandó vásárlási kedvezményeket kaphatunk a Tensi Utazási Iroda kiterjedt partneri hálózatánál, például éttermekben, ruházati üzletekben és egyéb szolgáltatóknál.

OTP Bank

A partnereinknél történő bankkártyás vásárlások után az ügyfelek az OTP Kedvezményprogram keretében pénzvisszatérítés alapú kedvezményeket kapnak. Viszont OTP direkt szerződés kell a kedvezmények igénybevételéhez, és a bank internetes szolgáltatásának felületén egyszeri regisztráció is szükséges, majd utána aktiválni kell az aktuális ajánlatokat is. Ha ez megvan, akkor a DM üzleteiben 3 százalékos kedvezményt kaphatunk, de még  kedvezmény járhat a Netpincéres vásárlásokból is.
Más jellegű kedvezményekben részesül az, aki MultiPont bankkártyát használ. A bankkártyás vásárlásoknál automatikusan pontokat gyűjthetünk ebben a programban, majd ezeket a Multipont partnerek hálózatában válthatjuk be 1 pont = 1 forint alapon. Kártyatípustól függően akár dupla, tripla és négyszeres pontgyűjtést is lehetséges.

K&H Bank

A Visa arany betéti bankkártyákhoz utasbiztosítást és prémium asszisztencia szolgáltatást is adnak, de rendszeresen szerveznek bankkártyás kampányokat is.
Jelenleg fut a „jól jönne plusz egy havi fizetés?” elnevezésű kampány, aminek  a keretében még karácsony előtt, maximum nettó 200.000 forintig legalább 20 ügyfél fog „plusz egy havi fizetésben” részesülni.

Erste Bank

Az Erste Bank bankkártyás kedvezményei nem egy-egy adott bolthoz tartoznak. A  vásárlásokkal pontokat lehet gyűjteni, amit repülőjegyre és egyéb utazási szolgáltatásokra válthatnak be a Wizz Air-nél azok, akinek Wizz Air bankkártyájuk van. De a banknál van még SuperShop co-branded kártya is, amiben  egyesítik a pontgyűjtő kártya és a fizetőeszköz funkciót, így a  használatával gyorsabban gyűjthetőek a SuperShop pontok.

Raiffeisen

Számos kedvezményt kaphatunk a Raiffeisen OneCard bankkártyája mellé is, például a  Burger Kingben 15 százalékkal vásárolhatunk olcsóbban, és 7 százalékos kedvezmény jár a Líra könyvesboltokban is.

UniCredit

Akinek van  UniCredit bankkártyája és azzal fizet  október 17 és november 15 között, az most például értékes Apple ajándékokat nyerhet.

Budapest Bank

A bankkártya használatához kapcsolódnak kedvezmények a Budapest Banknál, és ha rendszeresen használjunk a kártyát, akkor  automatikusan jár havidíj kedvezmény, de ha időben sikerül aktiválunk a kártyánkat, akkor még kevesebb lehet a bankkártya díj is.

Takarék Bank

Sok takarék kínál az ügyfeleinek díjmentes bankkártyás vásárlási lehetőséget, és  várható még prémium és privátbanki ügyfeleknek szóló kedvezmények kialakítása is.

Természetesen az sem mindegy, hogy melyik kártyatársasághoz tartozunk.
Rengeteg promóciót szerveznek a kártyatársaságok is, hogy további kedvezményeket kpjunk. Például a  Mastercard Priceless Specials kedvezményprogramja kéthetente frissülő kedvezményeket biztosít minden regisztrált Mastercard és Maestro kártyabirtokosnak.
A társaság honlapján lehet regisztrálni a programba, és kéthetente személyre szabott kedvezményeket kaphatunk, 3-5 kupon formájában , a regisztráció során megadott adatok és érdeklődési körök alapján.

A rendszer a termékek és szolgáltatások kínálatából kiválasztja azokat, amik a regisztrált kártyabirtokosok számára érdekes lehet és jutányos áron elérhető, így elkerülik  a szükségtelen kuponok böngészését. A felhasználó például megtekintheti és letöltheti az összes aktuálisan hozzáférhető terméket és szolgáltatást, ami akkor lehet nagyon hasznos, ha például valaki más számára keres ajándékot. Roppant egyszerű  a kuponok kezelése: egy virtuális kuponfüzetbe kerülnek a kiválasztott ajánlatok, ahonnan pillanatok alatt letölthetők és  kinyomtathatók.
Jelenleg kedvezményekhez vagy ajándékokhoz a Burger Kingben és  a Tesco-ban juthatunk.

Miért éri ez meg a bankoknak?

Ha  többet használjuk a kártyánkat, az  a bankoknak és a kereskedőknek is megéri, és  inkább vásárolunk egy olyan kereskedőnél, akinél  egy minimális kedvezményt is kapunk vásárlásból. A bankoknak ez azért előnyös, mert  csökkennek a készpénz kezelési költségeik.
A kedvezmények hatására forgalomnövekedést eredményezhetnek a kártyahasználathoz kapcsolódó akciók a kereskedőknél, és  csökkenhet a készpénzkezelés, mert a számlák végösszegének kiegyenlítése a kártyás vásárlás irányába tolódik el.

Forrás  : penzcentrum

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!