A Fővárosi Törvényszék ítéletet hirdetett.



Fásy Ádámot és társait azzal vádolják, hogy ukrán tudósok módszere alapján magyar és ukrán orvosok gyógyíthatatlan betegeknek adtak őssejtkezelést, ráadásul engedély nélkül. Ezekért a kezelésekért több millió forintot is elkért a társaság. Az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezték, most született újból ítélet a Fővárosi Törvényszéken.

A döntés szerint a társaság az emberi test tiltott felhasználásának és emberen végezhető kutatás szabályai megszegésének bűntette mellett többrendbeli csalás bűntettében is bűnös. Fásy Ádámot 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, melyet 2 évre felfüggesztettek, és 4 millió 440 ezer forint pénzmellékbüntetés megfizetésére.
Rajta kívül a bíróság P.I. 1. rendű vádlottat 10 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és és 9 millió forint pénzmellékbüntetésre. B. J. V. 2. rendű vádlottat 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 10 évre kiutasította Magyarország területéről, dr. S. I. 3. rendű vádlottat 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 1 millió forint pénzmellékbüntetésre. K. N. 5. rendű vádlottat 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 2 évre kiutasította az ország területéről.

Korábban Fásy Ádám így nyilatkozott az ügyről:

„Az események forgatagába kerültem bele, aki ismeri az életem, tudja, hogy amikor a fiam rákban meghalt, akkor megfogadtam, hogy minden olyan dologban, ami gyógyíthatatlan betegségeken segít, abban benne vagyok. Senkitől nem vettem fel pénzt, senkit nem vittem oda, csak egy társaságnak voltam tagja'. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!