A 690 méter mélyről feltörő, 68 fokos víz nátrium-kalcium-hidrogén-karbonátos, kemény fluoridos, kénes termálvíz szinte csodákra képes.



Kiváló új gyógyhely hazánkban! A bőrbetegségekre, rossz vérkeringésre, ízületi fájdalmakra, csontritkulásra, köszvényre, és gyulladásokra csodaszer! Ide menjen gyógyulni!

Demjént is gyógyhellyé nyilvánította az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). A település Demjéni Gyógyvölgy néven, harmincnegyedikként került be a hazai gyógyhelyek sorába.

A demjéni fürdőben hazánk legfrissebben feltárt gyógyvize csordogál. A 690 méter mélyről feltörő, 68 fokos víz nátrium-kalcium-hidrogén-karbonátos, kemény fluoridos, kénes termálvíz, melynek vas- és kovasav-tartalma is jelentős. Serkenti a vérkeringést és alkalmas az ízületi panaszok enyhítésére is. Segít csontritkulás, csontsérülések és köszvény esetén, de ortopédiai műtétek utókezelésére is használható. Sőt még a bőr faggyúmirigy megbetegedései, valamint gyulladásos bőrbetegségek esetén is hasznos.Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!