A harmonikus és szeretetteljes együttéléshez szükséges praktikák.



Pár alapvető dolgot kell csak elfogadni, és elkerülhetők a kapcsolatot megmérgező veszekedések és zsörtölődések. 

Ne akarj uralkodni! - Fogadd el, hogy a tartós együttélés alapja a kompromisszumkészség. Természetesen minkét fél részéről!

Egymásnak akarjatok megfelelni! - Sok pár ott rontja el, hogy mindig másnak és nem egymásnak szeretnének megfelelni. Általában ez az anyagi javak felhalmozásában nyilvánul meg. Mások túllicitálása, az állandó összehasonlítgatás könnyen tönkreteheti a kapcsolatot.

Építő jellegű viták - Vita nélkül nem létezik kapcsolat.De igyekezzünk megőrizni a hidegvérünket, és akármilyen hevesek és szenvedélyesek vagyunk, semmi olyasmivel nem szabad megbántani a partnerünket, amit esetleg később megbánnánk. A szavaknak súlya van, ezt soha ne felejtsük el! Tilos a párunkat szidalmazni, sértegetni. Ennek ugyanis semmi építő jellege nincs, de örökre tönkreteheti a kapcsolatot!.

Szánj időt magadra! - Teljesen normális dolog, ha az együttélés során vágyunk egy kis egyedüllétre is, amikor csak magunkkal foglalkozunk.

Beszélgessetek! - Az együttélés egyik alapja a helyes, megfelelő kommunikáció, amely az őszinteségen alapszik. Haraggal például soha nem érdemes lefeküdni, mert az megszakítja a felek közötti kommunikációs csatornákat, és igen nehéz lesz újra felvenni a beszélgetés fonalát. Viszont ha hibáztunk, tudjuk kimondani a nem is annyira bűvös szót: „Bocsánat!” 

Tiszteld a másikat! - Ha valakit nem tisztelek, akkor hogyan tudnám vele megosztani az asztalomat, az ágyamat és az életemet? A tisztelet minden kapcsolat motorja, szíve, lelke. És a tiszteletadás ugyanúgy vonatkozik a férfiakra, mint a női nemre. Ha egy nő képtelen felnézni a párjára, ha egy férfinak teljesen természetes, hogy a nő otthon mindent egymaga csinál, akkor ott nincs megbecsülés a felek között, és akkor rövid időn belül a kapcsolatot is lehet temetni.

Közös célok - Ha jelentős eltérések vannak a felek céljaiban, akkor nem fog működni  a kapcsolat! Felesleges húzni az időt, ha a célok nem közelítenek egymáshoz. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!