A fehéres, tejszerű folyadék nagyon értékes anyagokat tartalmaz. Csodát tesz az arcbőrrel is!



A rizs az egyik legnagyszerűbb, legtáplálóbb eledel, amely nem csak az éhséget csillapítja, hanem széppé is tesz, amivel a keleti kultúra asszonyai tisztában vannak, ezért használják a rizs vizét, amelyben a szemek megfőttek, szépségápolási eszközként.

Egy edénybe tégy bele 2-3 evőkanál rizst, majd adj hozz 2 nagyobb bögre vizet. Nem kell bele se vaj, se só, mert amire leginkább szükséged lesz, az a rizsben lévő keményítő. Addig főzd a rizst, míg a víz fehéresé, tejszerűvé válik. 

Ezután szűrd le a rizst, amelyet tetszőlegesen felhasználhatsz. A tejszerű főzővizet öntsd bele egy befőttes üvegbe, majd tárold a hűtőben, ahol 4 napig el is áll.
Ez a lé csodát tesz az arcbőröddel, hiszen egyben tisztítja, frissíti, hidratálja és feltölti tápanyagokkal, így a bőr selymes tapintású és fényes lesz. Ha rendszeresen használod, még a pigmentfoltok is eltűnnek.

Egy vattakorongot márts bele a lébe, majd reggel és este kend be ezzel az arcodat, nyakadat, és hagyd, hogy magától rászáradjon. A rizslé még a pattanások, az apró véraláfutásokat is megszünteti, köszönhetően az A-, C- vitaminoknak, valamint a fenolsavnak és a flavonoidoknak.

A készítmény a hajjal is csodát tesz, erősebbé, fényesebbé változtatva azt. Miután samponnal megmosod a hajad, utána öblítsd le némi rizslével a tincseidet. Hetente két alkalommal kell elvégezned ezt a praktikát és máris látszani fog az eredmény. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!