Kérjük olvassa el figyelmesen a felhívást!



A Rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy újabb módszerrel csalnak ki pénzt az idős emberektől! Az elkövetők módszere az úgynevezett 'unokázás'.
A csalók a kiszemelt idős áldozatukat unokájuk vagy valamelyik családtagjuk nevében hívják fel telefonon majd a legkülönfélébb indokokkal pénzt kérnek tőlük, van hogy az unokának adják ki magukat a jobb hatás érdekében. Az indokok közt főleg olyan hazugságokat mondanak mint az unoka balesetet szenvedett vagy a rokon kölcsönt vett fel és mihamarabb vissza kell fizetnie, de előfordul az is, hogy állításuk szerint az unoka börtönbe került és csak pénz ellenében engedik szabadon!

Ilyen esetekben azonnal gyanakodjanak és próbálják elérni az említett személyt! Sajnos ezek a csalók sokszor ismerik az áldozataikat akik maguktól beszélnek ki a családjukról bizalmas információkat. A rendőrség kéri, hogy idegenek előtt ne beszéljenek magánügyekről és főleg nem pénzről.
Aki úgy érzi, hogy esetleg be akarják csapni azonnal értesítse a rendőrséget a 107-es vagy 112-es segélyhívó számon!

A rendőrség még kéri azt is, hogy beszéljenek az idősek az ilyen helyzetekről és ne szégyelljék, ha ez megtörtént már önökkel. Beszéljenek az ilyen csalókról, hogy folyamatosan a köztudatban legyen, és ha teheti osszák meg a felhívást az ismerőseikkel is!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!