Kidőlt fák és megbontott háztetők jelzik az útját!



A kidőlt fák és megbontott háztetők miatt ötvenszer riasztották a tűzoltókat szerda délután Zala megyében, ahol a viharos erejű szél okozta a legtöbb problémát. Fákat döntött ki, és sok helyen a házak tetőszerkezetét is megbontotta. Zalaegerszegen az átvonuló zivatar után az utakról a leszakadt faágakat és a kidőlt fákat kell eltávolítani.
A heves zivatar miatt több nyugati megyében másodfokú riasztást adtak ki!

Az érintett területeken már olyan heves zivatarok lehetnek, amiket károkozó szél és nagyméretű jég is kísérhet. A veszélyjelzések szerint a hőség és a heves zivatarok veszélye miatt is az egész országban első és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben.
A heves zivatarok veszélye miatt Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyét érinti a másodfokú veszélyjelzés. A heves zivatarokhoz viharos szélrohamok illetve rövid ideig tartó intenzív csapadék és jégeső társulhat.

Az éjszakai órákban egy hidegfronthoz kapcsolódóan több helyen lehet zivatarok kialakulására számítani, melyek között lehet heves zivatar is.
Csütörtökön napközben elszórtan lehetnek zivatarok, de károkozó szélrohamokkal kísért heves zivatarok főként a keleti, északkeleti országrészben fordulhatnak elő. Egyes zivatarokban akár (90-115 kilométer/órás) széllökések is lehetnek, de kis valószínűséggel akár az orkán erejű (akár 120 kilométer/óránál is erősebb) széllökés is előfordulhat.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!