Oldalára borult a busz az M3-ason. Kilenc autó és két mikrobusz karambolozott.



Oldalára borult egy emeletes autóbusz az M3-as autópálya 133-as kilométerszelvényénél szombat éjjel, Mezőkeresztes térségében, a Miskolc felé vezető irányban. A busznak aztán több autó is nekirohant, összesen kilenc autó és két mikrobusz karambolozott.

A busz eddig tisztázatlan körülmények között borult fel. 82-en utaztak rajta, az összes sérült közülük került ki. Győrfi Pál, a mentők szóvivője szerint 14 mentőkocsi érkezett a helyszínre, de három utas, egy 13 év körüli fiú, egy 20 év körüli nő, és egy 50 év körüli férfi életét már nem tudták megmenteni, ők a helyszínen meghaltak. További hatan súlyosan, huszonketten könnyebben sérültek meg. Az áldozatok közül ketten debreceniek, az MTI egy 12 éves fiú, egy 44 éves férfi, és egy 22 éves harsányi lány áldozatról ír.

Az emeletes busz a bécsi karácsonyi vásárból tartott visszafelé. A busz a debreceni Grand Tours utazási iroda járműve volt.

A balesetet az okozhatta, hogy az autóbuszt megelőzte egy autó, ami aztán megpördült a jeges úton. A buszsofőr próbálta elkerülni az ütközést. A sofőr csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Grand Tours idén hét autóbuszos járatot indított a bécsi karácsonyi vásárra, ezek voltak az utolsó utak. A szerencsétlenül járt busz mögött is haladt egy másik járatuk. Amikor a cégvezető tudomást szerzett a történtekről, Debrecenből azonnal elindítottak egy buszt, amely másfél óra múlva érkezett a helyszínre az utasokért. 

Nem sokkal a tömegkarambol után, éjfél körül újabb baleset történt az M3-ason, ezúttal a főváros felé vezető oldalon, a 97-es kilométernél. Mindkét irányban törmelékek borították az aszfaltot, és állt a forgalom az érintett szakaszokon.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!