Balesetekkel indult a vasárnap. És még nincs vége. További jelentős havazásra lehet számítani.



Az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos szél és havazás miatt figyelmeztet. A rendőrség azt kéri az autósoktól, hogy az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek. 

Vasárnap helyenként - főként az ország középső és északi tájain - akár 10 centiméteres hóréteg is kialakulhat, de jellemzően ország szerte 2-5 centiméteres takaró hullik majd. A déli megyékben fordulhat elő havas eső, eső is.

Havazás a délelőtti órákban a középső országrészben, majd déltől döntően a Dunától keletre, este keleten valószínű. Az ország déli részén havaseső, eső is előfordulhat. A nyugati, déli területek kivételével helyenként 2 centiméteres ideig-óráig megmaradó hó valószínű, az ország északi megyéiben 5 centiméter körüli, az Északi-középhegység síkvidéki területein 5-10 centiméter (a nagyobb hóvastagság az északi határ közelében valószínűbb). Budapesten belváros 2 centiméter körüli, külvárosban 5 centiméter körüli, 350 méter felett 10 centiméter körüli vagy feletti hó valószínű késő délelőtti órákig, déli órákig.

Vasárnap reggeli felhőkép az időkép.hu-ról

Az esti órákban a Dunántúl északi felében egy-egy 60-65 kilométer/órás széllökések is kialakulhat északnyugati irányból.

Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom Esztergom és Nógrád megyére a hó miatt első fokú figyelmeztetést adtak ki.

A rendőrség óvatosságot kér. Sajnos már így is több baleset történ vasárnap az országban. Lezárták az M2-es autóutat Budapest felé, Sződligetnél, mert a 34-es kilométerszelvényénél két gépjármű ütközött össze. A váci hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki az egyik kocsi vezetőjét, aki a mentők szerint súlyosan megsérült.  A baleset miatt lezárták a 10-es főutat is Piliscsaba közelében, a forgalmat elterelték.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!