Megrázó írás!



A Facebookon jelent meg egy írás, ami az unokájával a vonat alá ugró nagymama döntésének hátterét tárja fel.

Megrázó írás!

HORTON vonat alá ugrott egy nagymama az unokájával.---a mama erika 49, az unokája benett 4 éves volt. ÉS AMIROL NEM SZOLT A HÍR...a nalálba menekultek,a mama átolelte az unokát,ugy ugrottak a vonat elé.igen menekultek. menekultek a gyermek joléti, és a gyám hivatal elol...a mama csak bírosági uton szerezhette volna meg a gyámságot.

ÉLHETTEK VOLNA MÉG.... de hogyan? egymás nélkul? aki ismeri e két hivatal hozzá állását, tudja a kisfiu soha nem kerult volna haza.... a mama már készult rá egy ismerosének jelezte mi várhato, hogy nem fogja tudni elviselni a procedurát,ami rájuk vár... talán nem volt joga donteni az unokája sorsárol, de azt tudta. nélkule nem tud élni. és tudták a dontés hozok is..... sorsok, életek kény urai. kis hivatalnokok, akik a szegénység miatt tépik szét családok életét, tul játsszva a saját szerepuket..PROBÁLTAK SEGÍTENI, MEGTETTEK E MINDENT A NEVUKHOZ HUEN, HOGY A KISFIUT NE KELLJEN ELSZAKÍTANI A CSALÁDJÁTOL? veszélyben volt e az élete? vagy csak a toloszékbe kényszerult, ellenállást nem tanusíto anya gyengesége volt az indíttatás? egy apa nélkuli család, ami nem egyedi, hiszen az egyik munkatárs is ebben a helyzetben van. talán éppen ezért kellene jobban segíteniuk az ilyen családokon. de egyszerubb elvinni a gyerekeket akik fényes megélhetést biztosítanak a leendo nevelo szuloknek...nem is kerulnek haza a legtobb esetben, de jo esetben is ot hat év a minimum. talán tudta ezt a mama is.....ÉS DONTOTT...a saját sorsárol és az unokáérol is. mert a nevelo szulo az egy rémálom... szeretet nincs, fizikai ellátás van. és a haszon lesése.. aki ott nott fel, tudja, jot még nem hallottam, pedig tobb százzal beszéltem már, és személyesen is ismerek sokat... mid mind lelki sérultek....és felnove, otthontalanok. a családtol már el idegenedtek, senki nem várja oket haza..a mama tudta ezt hiszen o is gondozásban nott fel,...ÉS A MAMA csk ment... karján az unokával.... a vasut állomás tobb kilométer a falutol. mi járhatott az eszében? amig a halál felé gyalogolt? sírt e végig az uton? az egyre hangosabban duborgo vonat zajátban vajon kihez fohászkodott utoljára? és a vonat vezeto..... vajon mit érzett? amikor kétségbe esetten huta meg a féket? ÉS A MAMA UGROTT-----kétségbe esve szorítva magához az unokáját, a halálba menekult....a kiméletlen dontéshozok elol.....azt mondják a kisfiu tisztán járt az oviba, enniuk is mindig volt, a mama elo teremtette. furdoszobájuk az nem volt, de szerették a gyereket.nem verték, éltek ahogy más szegény családok.... sok van beloluk, es a hivatal éber. a munkatársak elfelejtettek már régen mosolyogni.fellengzosek, folényuk és hatalmuk tudatában..... kozszolgák,pénzért.... azt is elintézték hogy ne láthassam soha a fogadott unokáimat.. mert a kát munkatárs megigérte nekem szoban az irodájukban..... vészjosloan mondték....MÉG TALÁLKOZUNK BARTA UR....be is tartották, valotlanségokkal indokolva a dontésuket a másodfoku hatoság felé... de részemrol még nincs vége a harc életem végéig tart, én nem ugrom vonat alá miattuk...

ELMENT KÉT EMBER..lezárhatnak egy aktát... ok nyugodtan fognak aludni, indokolnak, hogy ok jol végezték, meg ilyenek a leendo nevelo szulok elestek majd husz évi jovedelemtol, de tudják hogy lesz utánpotlás... boven..buszt vesznek, ujat.... mert sok gyereket kell szállitani...a falu elmegy a temetésre, elsiratja oket, de akiknek ott kellene lenni nem lesznek ottt. akkor sem voltak, amikor segithettek volna. csak a hutot nézték, mint mindenutt... LELKUK LEGYEN RAJTA.....ha megkérhetlek benneteket osszátok meg, bármelyik családdal elofordulhat....rengeteg az elhurcolt gyerek, az egekig hallatszik a sírásuk.halljátok meg ti is. (az oreg varázslo ) CSAK HOGY TISZTÁBB LEGYEN A KÉP... Csuka Zsolt, aki ingyen adta bérbe a házát a családnak, elmondta: a nagymama az utóbbi napokban többektől is kérdezgette, hogy fáj-e, ha az embert elüti a vonat. Ez pedig arra utal, az asszony készült tettére, hogy vonat elé veti magát.

– A gyámügy többször is azzal fenyegette a családot, hogy ha nem tudnak megfelelő körülményeket biztosítani a picinek, akkor elveszik tőlük. A nagymama pedig nem tudott elég pénzt előteremteni, vélhetően belefáradt az évek óta tartó mindennapi küzdelembe – tette hozzá a családot jól ismerő a férfi.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!