Minden idők legnagyobb nyereményét teszi zsebre.



Ezen a héten ennyit ér az Eurojackpot főnyereménye!
A nyeremény pontosan 22.569.528 euró, vagyis hivatalos árfolyamon összesen 6.989.782.821 forint. A nyertes eurószámlára, euróban kapja majd meg a pénzt, de nem ennyit, mert ez bruttó összeg.
Nettóban 5.941.315.398 forint marad, de még így is ez a valaha volt eddigi legmagasabb magyarországi nyeremény.

Adóznia ebből nem kell a nyertesnek, mert az utaláskor már levonják a 15% személyi jövedelemadót, és a nettó nyereményt kapja meg a nyertes euróban! Az adót aznap vonja le a kifizető, amikor utalja a pénzt, az aznapi hivatalos árfolyamot figyelembe véve, mert az adó alapját forintban kell megállapítani.
Ez persze nem változtat azon, hogy a nyertes euróban mennyit fog kapni, legfeljebb az változik, hogy mennyit ér ez forintban. Nem valószínű, hogy az euró annyit gyengüljön, hogy ne ez legyen minden idők legnagyobb magyar nyereménye.

A nyertesnek nincs más dolga, semmilyen egyéb bevallási kötelezettsége, és egészségügyi hozzájárulást sem kell fizetni a nyereménye után. Azt akkor kellene, ha a kifizető külföldi lenne (akkor azonban bevallást is kellene készítenie, és további 18,04 százalékot vonnának le). Bár az Eurojackpot európai lottó, és 16 országban játsszák, de a Szerencsejáték Zrt. lesz a kifizető.

A bankba tett vagy utalt pénzekre az Betétbiztosítási Alap csak 30 millió forintig vállal garanciát, ezért ezt a hatalmas összeget érdemes több bankszámlán elhelyezni. Az ötös lottó milliárdos nyereményeinél a Szerencsejáték Zrt. meg is követeli, hogy a nyertes több számlára kérje a pénzt, valószínűleg így lesz ez az Eurojackpotnál is.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!