Mielőbb iktasd ki az étrendedből, de főleg a gyerekek étrendjéből!



Konzerv zöldség

A konzervek belső falain BPA-bevonat található. A BPA egy igen mérgező vegyület, amelyet a műgyanták készítéséhez alkalmaznak. Főként az ösztrogén női hormonra van rossz hatással, felborítva a hormonháztartást, de túlsúlyt, diabéteszt, meddőséget és tumoros betegségeket is okoz.

Szénsavas édes üdítők

A aszpartámot tartalmazó üdítők elősegíti a mellrák növekedését, de a nyirokrák kialakulásáért is felelős lehetnek. Emellett az inzulin rezisztenciát is rontják, de akár születési deformációkat okozhat, valamint az infarktus kockázata is emelkedik, ha rendszeresen fogyasztja ezeket az üdítőket valaki.

Mikrós pattogatott kukorica

A tasakos mikróba készülő pattogatott kukoricában olyan mesterséges ízanyagok vannak, amelyek a májra és az immunrendszerre is kockázatot jelentenek. A termék tasakján írják, hogy megtalálható benne a perfluoroktánsav, ami az FDA szerint is szerint rákkeltő, és még bőr- és emésztési gondokat is okozhat.

Chipszek

A chipsek gyakran tartalmaznak mesterséges ízfokozókat, amelyek rákkeltőek lehetnek. Készítésük során a magas hőfokon való kezelés miatt akrilamid keletkezhet, ami rákot okozhat.

Füstölt, sózott ételek

Ezek az élelmiszerek sok nitrátot, nitriteket tartalmaznak, amelyek károsak az egészségre. Megnehezítik az emésztést, de súlyosabb esetben akár rákot is okozhatnak. Az üzletekben kapható baconok, szalámik, kolbászok többsége tele van nitráttal, ezért érdemes más alternatív megoldást választani, ha mégis szeretnénk húskészítményeket fogyasztani.

Kristálycukor

Növeli az inzulinszintet, és így serkenti a rákos sejtek elszaporodását. A kukorica szirupot is érdemes kerülni, fogyasztani, ahogy a feldolgozott, édesítőszereket tartalmazó termékeket,italokat is.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!