Környezetbarát, olcsó és hatásos módszerek a hangyák ellen.



Főleg a kertes házban élők tapasztalhatják, hogy ez első meleg napsugarak előcsalják a hangyákat. 5 környezetbarát, olcsó és hatásos módszert ajánlunk ellenük.

1. A hintőpor hatékony, szerves hangyariasztó szerként ismert. Bőségesen szórj talkum alapú hintőport a vonulási útjukra illetve azokra a helyekre - például az ajtókhoz és az ablakokhoz, repedésekre a padlón-, ahol a rovarok bejutnak a lakásba.

2. Az egyik legrégebbi módszer, ha a résekbe, amiken behatolnak, sütőport vagy szódabikarbónát szórsz! Ezek nagyon riasztóan hatnak rájuk.

3. Facsarj ki egy citromot, és cseppents a küszöbökre és az ablakpárkányokra, illetve azokba a résekbe és repedésekbe, ahonnan előbújnak. 

4. Ha már kifigyelted a vonulási irányukat, készíts sűrű cukoroldatot, márts ebbe kis szivacsdarabokat és helyezd el az útvonalukon. A kis betolakodók odavannak a cukorért, ezért rámásznak majd a szivacsra, amibe bele is ragadnak.

5. Ha szeretnéd biztonságban tudni a spájzban tárolt alapvető élelmiszereket, akkor tegyél melléjük néhány babérlevelet vagy szegfűszeget, vagy zsályát. Az egész éléskamrát bebiztosíthatod apró zsályás, babéros, fahéjas vagy szegfűszeges zsákocskákkal, amelyeknek köszönhetően nem mellesleg kellemes illata is lesz a spájznak.

Sokan esküsznek még a bors, a csípős paprika vagy az ecet hatékonyságára is. ha gondolod, kipróbálhatod!

Ha nincs türelmed a természetes rovarirtókkal bíbelődni, jöhet a rovarirtó spray, ám ezt kisgyerekes családokban nem ajánlatos használni.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!