Csak ezt a pár tanácsot kell megfogadnod!!



A muskátli nem igényes növény virágboltból származó földben és a kerti földben is elél. Nincs szükség az ültetéshez túl nagy cserepekre, a lényeg, hogy folyamatosan vizes legyen a földje, de a cserépalján legyenek lyukak, hogy elfolyjon a felesleges víz. Annak érdekében, hogy a muskátli szép és sűrű virágot teremjen, gondozni kell.

Hasznos tippek:

  • Használj banánhéjat! Ha banánt eszel ne dobd el a héját, tedd rá egy darab papírra és szárítsd meg. Amikor megszáradt darált le vagy zúzd apróra és keverd bele a virágföldbe. A banánhéj többféle értékes tápanyagot tartalmaz, főleg káliumot, amely a muskátli fejlődéséhez és virágzásához, elengedhetetlen tápanyag.
  • A muskátlit reggel vagy este locsold, néha ajánlatos lezuhanyozni a növényt, de erre a célra csak 2-3 napos állott vizet használj. Ne öntözd olyankor a növényt, amikor a nap a legerősebben süt.
  • Találj a muskátlinak egy olyan helyet, ahol sok fény éri, és védd meg az erős napsugaraktól, mert megéghetnek a levelei.

Néha tisztítsd meg a muskátlit a száraz levelektől, mert az elszáradt levelek gátolják a növekedést, gombásodás léphet fel az elhalt részeken és nem is esztétikus.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!