A nevét még minden idők legnépszerűbb tévés személyiségei között emlegetik.



20 éve elhunyt TAKÁCS MÁRIA magyar tévébemondó, a Magyar Televízió (MTV) Posztumusz örökös tagja. (Resicabánya, 1938. november 25. – Budapest, 1997. május 9.).
Alkalmi műsorközlőként figyeltek rá fel és a Magyar Televízióhoz hívták, ahol a kezdetektől egészen haláláig dolgozott, sőt szerepelt filmekben is. 

A televíziózás hőskorában a bemondóknak nagy szerep jutott a képernyőn. Minden műsort fel és lekonferáltak, híreket mondtak, közérdekű információkat közöltek, beszélgettek a nézővel. Takács Marika, mint a nézők egyik kedvence több szórakoztató televíziós műsorban is szerepelt, dolgozott a Magyar Rádióban és közreműködött színpadi műsorokban. 

1995-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje kitüntetéssel jutalmazták. 1997. május 9-én hunyt el Budapesten. Halálakor számos régi felvételből válogatott emlékműsorral idézte fel alakját az intézmény, amelynek posztumusz örökös tagja volt.
Takács Marika férje Kazimir Károly rendező volt.. Bár szerettek volna közös gyermeket, sokáig úgy tűnt, ezt a sors nem adja meg nekik. Ám amikor már lemondtak a babáról, Takács Marika teherbe esett, és 42 éves korában kislánynak adott életet.
Nem sokkal ezután kezdtek gyülekezni a viharfelhők a feje fölött: az egyik mellében csomót talált, Először azt mondták róla, hogy jóindulatú, tíz évvel később viszont kiújult a rák, és meg is kellett műteni. A gyilkos kór végül legyőzte. Az orvosok szerint csak elaludt, és nem ébredt fel többet.
Takács Marika és lánya - Három kívánság (1991)

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!